Gezelle.be & de Webby Awards

De vele positieve reacties wezen het al uit: gezelle.be is een mooi vormgegeven, stijlvolle en moderne site. De ontwerpers, Digital Agency Glue, dienden de site in voor de Webby Awards 2021, een internationale toonaangevende onderscheiding.

2021 02 Webby Awards

The Webbys

The Webbys werden opgericht in 1996 en worden gepresenteerd door The International Academy of Digital Arts and Sciences, die bestaat uit vooraanstaande internetexperts, zakenmensen, beroemdheden, visionairs en entertainers. De prijs wordt toegekend aan al wie uitblinkt op het internet. Digital Agency Glue koos ervoor om gezelle.be aan te bieden voor deze internationale prijs. De winnaars worden bekend gemaakt in mei.

Home

Eigentijds design

Met haar site wilde het Gezellearchief de actualiteitswaarde van de historische dichter Gezelle en zijn poëzie benadrukken. Daarom kozen we voor eigentijdse kleuren en design. Veel aandacht ging naar de homepage met het ranke riet en de sprekende letters, stijlvolle details zoals de navigatiepijltjes en de subtiele beweging op de landingspagina's. Toppers zijn de tijdslijn, woord van de maand, de Gezelletegeltjes, de slides, het biografisch plein... Door de aantrekkelijke look krijgt het erfgoedmateriaal een facelift.

Whats App

Moderne & originele communicatie

We zoeken steeds naar moderne en originele vormen van communicatie op gezelle.be Zo vertalen we bv. de wetenschappelijke brieveneditie in heus WhatsApp gesprek en brengen we de brieven tot leven via klank en beeld. Via artificiële intelligentie ontdek je zelfs hoe Gezelle er als kind moet hebben uitgezien. Zo gingen we op een speelse en verrassende manier het imago van de oude man op de oude foto te lijf. Cartoonist Marec creëerde een zoekplaat waar je Gezelle in Brugge kunt ontdekken.

Geluid

Belevingsplatform

We maakten ook een speerpunt van de longreads of storytellingaanpak om het verhaal van Guido Gezelle te vertellen. Beleving is er via geluid, film, citaten en prachtig fotomateriaal o.m. gepresenteerd in de fotogalerijen. Dit alles met bijzondere aandacht voor de vormgeving.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.