Wintermuggen - Verstrippen

'Wintermuggen' is een levendig en beeldrijk gedicht dat zich uitermate leent om verstript te worden. Wist je trouwens dat heel wat dichters dit al met prachtige resultaten voordeden? Ook dat ontdekken de leerlingen doorheen de lessenreeks.

Vives
Studenten: Tjorven Bouvry & Aïsha Baert
Docent: Sofie De Jonckheere

Met het project willen we de leerlingen niet alleen onderdompelen in het leven van de grootmeester Guido Gezelle, we willen ze vooral ook op een creatieve manier aan de slag laten gaan met een van zijn gedichten.

Wintermuggen is een levendig en beeldrijk gedicht dat zich uitermate leent om verstript te worden. Wist je trouwens dat heel wat dichters dit al met prachtige resultaten voordeden? ook dat ontdekken de leerlingen ontdekken doorheen de lessenreeks.

Het uitgewerkte lessenpakket is niet alleen bedoeld voor de leerkracht Nederlands: we werkten lesfiches uit waarbij vakoverschrijdend gewerkt kan worden met de leerkracht plastische opvoeding.

Bovenal is het een lessenreeks voor eenieder die op een creatieve en boeiende manier met het werk van Gezelle aan de slag wil gaan.

Bekijk het lessenpakket:

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.