Klassiekers in de klas

Joke Brasser, docent Nederlands, geeft les aan leerlingen in de onderbouw en werkt graag met klassiekers in de klas zoals Guido Gezelle. Rond het thema natuur werkte een animatie uit met een bijbehorend lesbrief.

Hoewel klimaatdichters een eigentijdse beweging zijn, heeft het dichten over de natuur een lange geschiedenis. In deze animatie gaan we daarom terug in de tijd en maken leerlingen kennis met gedichten van Guido Gezelle, H.H. ter Balkt en Vasalis, maar ook ‘O Denneboom’ en De eik was hier komen aan bod. Het wordt, kortom, een intertekstuele reis door de canon die leerlingen laat ervaren wat natuurgedichten zijn en hoe je ze kunt lezen.

De animatie vormt een aanvulling op de literatuurgeschiedenispagina over milieu en klimaat in de literatuur en zal voorzien worden van een lesbrief die gericht is op leerlingen in de onderbouw.

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. View the compatible browsers below. If you do not have any of these browsers, click on the icon to download the desired browser.