Klassiekers in de klas

Joke Brasser, docent Nederlands, geeft les aan leerlingen in de onderbouw en werkt graag met klassiekers in de klas zoals Guido Gezelle. Rond het thema natuur maakte ze een animatie met een bijbehorend lesbrief.

Animatie

Hoewel klimaatdichters een eigentijdse beweging zijn, heeft het dichten over de natuur een lange geschiedenis. Deze animatie gaat daarom terug in de tijd en laat de leerlingen kennis maken met gedichten van Guido Gezelle, H.H. ter Balkt en Vasalis, maar ook ‘O Denneboom’. Het wordt, kortom, een intertekstuele reis door de canon die leerlingen laat ervaren wat natuurgedichten zijn en hoe je ze kunt lezen. Bij de animatie hoort een lesbrief.

Klassiekers in de klas3

Bekijk de animatie

Lesbrief

Bij de animatie in de klas kan je onderwerpen verdiepen die aan bod komen met de opdrachten uit de lesbrief. Na deze lesbrief met poëzieopdrachten volgen twee gedichtenpagina’s die als handouts te gebruiken zijn. De poëzieopdrachten lenen zich goed voor een klassikale bespreking.

Bekijk de lesbrief

Bekijk de volledige site van Joke Brasser met andere klassiekers

Klassiekers in de klas2

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.