Gezelletuin

Bij het geboortehuis van Guido Gezelle in de Rolweg te Brugge ligt een prachtige tuin die je kan bezoeken. Het is een groene oase van rust voor zowel mens als dier. In deze ecotuin is er een bijzondere aandacht voor insecten, vogels, groenten en allerlei planten en bomen.

91216 tuin gezellehuis 200923 jan9640 jandarthet jpg
Gezellemuseum moestuin
Insectenhotel

Moestuin & insectenhotel

Guido Gezelles vader was een hovenier. Hij onderhield de siertuin en de grote moestuin van de familie Vande Walle. In 2007 wilde men die oorspronkelijke tuinen herstellen. Daarom is er naast de siertuin ook een ecologische moes- en kruidentuin met bijzondere aandacht voor vergeten groenten. Het onderhoud is het werk van vrijwilligers die ieder zondagvoormiddag van de partij zijn.

Om insecten aan te trekken en de biodiversiteit stimuleren te stimuleren in een stedelijke omgeven werd er in 2021 ook een stijlvol insectenhotel geplaatst. In dit hotel kunnen er verschillende soorten insecten verblijven zoals solitaire bijen, hommels, oorwormen, roofkevers, galmuggen, lieveheersbeestjes en vlinders.

(grote foto: Jan Darthet)

De dichter & de vogels

Guido Gezelle schreef heel wat gedichten over vogels. Gezellekenner Karel Platteau en ornitholoog Jan Desmet vertellen hierover in de tuin van het Gezellehuis. Bekijk het filmpje gemaakt door de Musea Brugge.

Gezelle en de vogels

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. View the compatible browsers below. If you do not have any of these browsers, click on the icon to download the desired browser.