Aanwinst in de kijker: brief van Gezelle aan Félicité Heldenbergh

Eerder deze maand kon het Guido Gezellearchief een belangrijke brief uit 1882 verwerven waarin Gezelle schrijft aan Félicité Heldenbergh hoe hij op Kerstmis op het nippertje aan de dood ontsnapte...

AL prive Heldenbergh 18861226 rb

In december 2023 kon het Guido Gezellearchief een belangrijke brief uit 1882 verwerven waarin Gezelle schrijft over een accident in de O.L.V-kerk waar hij onderpastoor was. Op kerstdag donderde de enorme klok naar beneden terwijl ze luidde voor de Vespers. Gezelle stond vijf minuten daarvoor precies op de plaats waar ze had moeten vallen.

De aanwinst is dubbel belangrijk omdat ze perfect past in het project 'Vrouwen van Papier'. De brief is namelijk gericht aan Félicité Heldenbergh, Gezelles buurmeisje en één van de vrouwelijke correspondenten die in 'Vrouwen van Papier' centraal staan.

>> lees meer

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.