GGA Aanw 969r

Brief van Guido Gezelle aan les Filles de l'Enfant Jésus

Guido Gezelle schreef een korte brief aan de zusters van 'Les Filles de l'Enfant-Jésus' met een vraag over een broederorde in Rijsel die zich bezighield met geestelijke gezondheidszorg.

Guido Gezelle
Read more
GGA Aanw 969r Brief Guido Gezelle aan Les Filles de l'Enfant Jésus
Vraag naar informatie

In mei 2024 ontving het Guido Gezellearchief een korte brief, geschreven tussen 23 mei 1889 en 22 augustus 1893, aan de zusters van Les Filles de l'Enfant Jésus in Kortrijk. Op 23 mei 1889 werd hij benoemd tot directeur van een nieuwe afdeling in Kortrijk, een kleine gemeenschap van drie zusters. Door de contacten van de zusters met het moederhuis in Rijsel vroeg hij hen om informatie over de Franse orde Les Frères de Saint-Jean de Dieu, die verantwoordelijk was voor de opvang van psychiatrische patiënten in Rijsel. Gezelle vroeg deze informatie in het kader van een artikel of om een doorverwijzing van een patiënt te regelen.

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. View the compatible browsers below. If you do not have any of these browsers, click on the icon to download the desired browser.