Wikipedia-schrijfsessie op Vrouwendag levert 66 artikels op!

Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, organiseerde het Guido Gezellearchief een schrijfsessie met als doel om meer historische vrouwen een Wikipedia-pagina te geven. Met succes! De 57 deelnemers in Brugge, Gent, Antwerpen en Leuven zorgden samen voor 66 nieuwe of aangepaste Wikipedia-artikels.

Vrouwen zijn ondervertegenwoordigd in biografische databanken en catalogi en slechts 15% van de huidige (Engelstalige) Wikipedia-artikels gaat over een vrouw. Hoog tijd om daar verandering in te brengen! Als startschot voor het project ‘Vrouwen van papier’ organiseerde het Guido Gezellearchief daarom een Wikipedia-schrijfsessie, met als doel om Gezelles vrouwelijke correspondenten een plek te geven op Wikipedia. De schrijfdag inspireerde ook andere erfgoedorganisaties in Antwerpen, Gent, Leuven en Brugge om Wikipedia-artikels te publiceren over de vrouwen in hun collecties. Meer bepaald werden bijdragen geleverd door Erfgoedcel Brugge, Rijksarchief Brugge/Kortrijk, Provinciaal Archief West-Vlaanderen, Stadsarchief Brugge, Werkplaats Immaterieel Erfgoed, Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, Letterenhuis, meemoo, KANTL, Poëziecentrum, UGent, CEMPER, KADOC en Cultureel Erfgoed Annuntiaten Heverlee. FARO schreef een uitgebreide blog over hun deelname aan de schrijfsessie.

In de vier steden samen gingen 57 vrijwilligers aan de slag. Ze schreven 37 nieuwe artikels en pasten 29 bestaande artikels aan.

>> bekijk de artikels over Gezelles vrouwelijke correspondenten

  • Foto persdienst
  • 20240308 101201
  • 20240308 101259

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.