Tentoonstellingscurator Han Decorte en samenwerking Poëziecentrum

In oktober 2022 startte het door de Vlaamse overheid gesubsidieerde project 'Vrouwen van papier', over Gezelles vrouwelijke correspondenten. In het najaar van 2024 organiseert het Gezellearchief de gelijknamige tentoonstelling in Hoofdbibliotheek Biekorf.

Vrouwen algemeen

In het Gezellejaar 2024 wordt het project 'Vrouwen van papier' aan het publiek voorgesteld met o.a. een tentoonstelling in Hoofdbibliotheek Biekorf en kleine 'reizende tentoonstellingen' in de rest van het land. Op die manier halen we de vrouwelijke correspondenten letterlijk uit de schaduw van de geschiedenis en maken we vrouwelijk erfgoed relevant voor een breed publiek. Hedendaagse auteurs en kunstenaars zullen zich laten inspireren door de persoonlijke verhalen van de briefschrijfsters. Han Decorte is aangesteld als curator van de expo. Han coördineert ook de bijhorende publicatie in samenwerking met Poëziecentrum Gent.

Lees meer over het project 'Vrouwen van papier'.

Gezelles brieven: vrouwen van papier

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.