Studenten UGent werken mee aan project 'Vrouwen van papier'

Op 11 oktober mochten we in het Gezellearchief de studenten van de interuniversitaire master-na-masteropleiding in de literatuurwetenschappen (UGent) verwelkomen. Binnen het vak 'Boekgeschiedenis en digitale menswetenschappen' zullen ze meewerken aan het project 'Vrouwen van papier'.

IMG 20231011 130714

De studenten zullen de correspondentie van Helena Weale verder transcriberen en inhoudelijk ontsluiten. Ook de ontsluiting van de brieven van Jemima Hazeland nemen ze op zich. Tijdens de werkcolleges zullen de studenten ingewijd worden in verschillende tools en methoden voor de ontsluiting van de brieven: automatische tekstherkenning (Transkribus), named entity recogition, emotiedetectie, biografische onderzoeksmethoden en Wikidata. Ze worden begeleid door Marianne Van Remoortel (UGent) en Julie Birkholz (UGent), in samenwerking met het Ghent Centre for Digital Humanities (GhentCDH), Meemoo en de Openbare Bibliotheek Brugge.

In december zullen de studenten het vak afsluiten met een presentatie in Hoofdbibliotheek Biekorf.

>> lees meer over het project 'Vrouwen van papier'

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.