Studenten aan de slag met 'Vrouwen van papier'

Op 20 december presenteerden de studenten van de interuniversitaire master-na-masteropleiding in de literatuurwetenschappen (UGent) de resultaten van hun werk binnen het project 'Vrouwen van Papier'.

IMG 20231220 100521

Binnen het vak 'Boekgeschiedenis en digitale menswetenschappen' werkten ze rond de brieven van Helena Weale en Jemima Hazeland. Ze maakten kennis met het transcriberen (manueel + Transkribus), de inhoudelijke ontsluiting, Named Entity Recognition, emotiedetectie en Wikidata. Eén van de studenten, Aurelie Lemmens, zal tijdens haar stageperiode nog verder werken op het project.
Daarnaast verwelkomen we ook geschiedenisstudente (UGent) Nele Reunbrouck. Voor haar thesis over de vrouwen in de Engelse kolonie gaat ze o.a. aan de slag met de brieven tussen Gezelle en zijn Engelse correspondentes.

>> lees meer over 'Vrouwen van Papier'

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.