Nieuwe vrijwilliger voor het brievenproject

Het Guido Gezellearchief van de Openbare Bibliotheek Brugge werkt aan een online editie van Gezelles brieven. In een volgende deelproject komen alle vrouwelijke correspondenten van Gezelle aan bod. Johan Braet zal de brieven van Savina van Caloen editeren.

Johan Braet1

Johan Braet studeerde geschiedenis te Leuven en werkte als archivaris en erfgoedzorger bij de gemeente Zedelgem. Nu zet hij zich in voor het archief en de bibliotheek van de Stichting Jean van Caloen. Deze familiale vzw beheert het kasteel van Loppem en stelt het open voor het publiek. Johan editeert de brieven van Savina van Caloen voor het project Gezelle en de vrouwen.

““Gezelle draag ik al mee sinds mijn kindertijd. Zijn gedichten openden voor mij de wereld van taal, poëzie en natuurgevoel. Dankzij mijn studiewerk over de familie van Caloen en het kasteel van Loppem ontdekte ik de dichter ook in onverwachte gedaantes: als graag geziene gast bij de Franssprekende Brugse adel, als gedienstig leverancier van ‘rijmreken’ voor de salons van het kasteel van Loppem, als missionaire geest, als journalist en politiek campagnebeest, als mentor van de jonge Joseph van Caloen.””
Johan Braet

Maak kennis met alle vrijwilligers en het team achter het brievenproject.

Gezelles brieven: vrijwilligers en team brievenproject

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.