Gezellearchief te gast op Publiekdomeindag in KBR

Els Depuydt, Liesbeth Langouche en Collyn Verlinde spreken over het project 'Vrouwen van Papier' en de hieraan gelinkte activiteiten op Wikimediaplatformen.

KBR, meemoo en Wikimedia België organiseren elk jaar de Publiekdomeindag (PDD). Op 7 maart 2024 staat het publiek domein opnieuw in de schijnwerpers.

In deze editie komt ook het Gezellearchief aan bod, meer bepaald het project Vrouwen van Papier. Alle info die de vrijwilligers van het Guido Gezellearchief verzameld hebben over Gezelles vrouwelijke correspondenten, wordt via Wikidata vrij ter beschikking gesteld. Els Depuydt, verantwoordelijke van het Guido Gezellearchief, en Liesbeth Langouche en Collyn Verlinde, projectmedewerkers, geven meer toelichting tijdens de Publiekdomeindag.

Bent u benieuwd welke acties uw organisatie op poten kan zetten om uw publiekdomeincollecties te ontsluiten? Wilt u van gedachten wisselen met andere deelnemers? Dan is Publiekdomeindag interessant voor u of uw organisatie.

>> meer info en inschrijven

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.