Max-Wildiersproject

Het Guido Gezellearchief is volledig ontsloten. Met ruim 21.000 records is de inventaris van de eigen collectie afgerond. Dit is onder meer het resultaat van een vierjarig project gesubsidieerd door het Max Wildiersfonds.

GGA1020 1

Wetenschappelijke inventaris

Het Max Wildiersfonds liep van 1 januari 2000 tot 31 december 2003. Het liet ons toe om de werking te verdiepen in samenwerking met het Gezellecentrum van de Universiteit Antwerpen. Het resulteerde in een wetenschappelijke inventaris en de eerste Guido Gezellewebsite www.gezelle.be, die reeds in 2004 het archief ontsloot naar een heel breed publiek.

Bekijk de inventaris.

Poëzie en brieven

Het poëziearchief en de iconografische collecties werden gedigitaliseerd. De omvangrijke correspondentie werd geïnventariseerd en deels geëditeerd. Hierbij ging heel wat aandacht naar de reconstructie van de brieven. Op basis van het watermerk, de inkt, papiersoort, handschrift en de briefinhoud werden heel wat nieuwe brieven ‘ontdekt’ door het samenvoegen van fragmenten.

GGA 3587peis 8010r Gereconstrueerde brief van De Seyn-Verhougstraete aan Gezelle

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.