De Gezelle Academie Kunstonderwijs

Hoe werk je in het kunstonderwijs met een dichter als Guido Gezelle? Gezelles gedichten en de bijzondere erfgoedstukken uit het Gezellearchief vormen een inspiratiebron voor nieuwe kunst. Tegelijk maken de studenten kennis met een dichter uit het literaire canon. Onder leiding van de leerkrachten maken volwassenen, jongeren en kinderen Gezelle weer actueel.

DSF1570

De oproep in de Brugse Academie

Het Gezellearchief lanceerde volgende oproep in de Brugse Stedelijke Academie:

Verknipte brieven, oude fotoalbums, speelse gedichten en een afgietsel van Gezelles hersenen. Het zijn slechts enkele van de Gezelleschatten die we in de bibliotheek bewaren. Wil jij met je leerlingen iets doen rond dit rijke archief of de gedichten van Gezelle? Laat je inspireren en maak samen met ons Gezelle weer actueel. De kunstwerken - tastbaar of virtueel - krijgen een plek in de bib of op de vernieuwde Gezellewebsite, die we begin 2020 lanceren.

Leerkrachten en cursisten op bezoek

In kleine groepjes kwamen een twintigtal leerkrachten samen met enkele cursisten van de Brugse Academie op verkenning in het Guido Gezellearchief. Ze maakten kennis met uiteenlopende en bijzondere stukken uit het Guido Gezellearchief. Bij een tweede bezoek aan hun favoriete Gezellestuk gingen sommigen al van start.

Bekijk de foto's

  • DSF1572 gedraaid
  • DSF1549
  • DSF1574
  • Oproep
  • DSF1542
  • DSF1554

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.