08 maart 2024 van 00:00 tot 23:59
Hoofdbibliotheek Biekorf   Kuipersstraat 3, 8000 Brugge

Vrouwen van papier: Wikipedia schrijfsessie

Wist je dat Guido Gezelle correspondeerde met meer dan 200 vrouwen? Het Gezellearchief van de Openbare Bibliotheek Brugge bewaart Gezelles correspondentie, en zet in 2024 zijn vrouwelijke correspondenten in de kijker met het project 'Vrouwen van papier'. Met het gelijknamige wikiproject stellen we de door onze vrijwilligers verzamelde gegevens en foto’s ter beschikking om de genderongelijkheid op de Nederlandstalige Wikipedia en andere Wiki-projecten te verkleinen. Het startschot van ‘Vrouwen van papier’ geven we op 8 maart, Internationale Vrouwendag, met deze Wikipedia-schrijfsessie in Hoofdbibliotheek Biekorf en op verschillende andere locaties in het land.

Ook jij kan meehelpen door een artikel te schrijven. Interesse? Registreer je online en we nemen contact met je op om het artikel voor te bereiden. Op 8 maart krijg je dan de nodige tips & tricks van Wikimedia België om je artikel op Wikipedia te publiceren.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.