Vliegoefeningen nu in de boekhandel & expo

Op zoek naar een origineel kerstcadeau? Vliegoefeningen is een prachtige, kleurrijke graphic poem van Lies Van Gasse rondom Gezelles natuurgedichten en staat garant voor uren kijk- en leesplezier. Enkele originele boekillustraties zijn nu ook te zien in een tentoonstelling in de bibliotheek en bekijk zeker ook de sublieme boektrailer.

Vliegoefeningen

Vliegoefeningen

Lies Van Gasse gaat volop in dialoog met het werk van Gezelle. Rondom een persoonlijke selectie uit zijn gedichten weeft ze een tekstloos graphic poem dat niet alleen de gedichten illustreert, maar ze ook van een nieuwe context voorziet. Want had Gezelle vandaag de dag geleefd, was hij dan een dichter geweest of een KSA-leider, een klimaatactivist, een vogelspotter? Geert Buelens schreef de inleiding waarbij hij Gezelle leest als een tijdgenoot: een dichter die oog heeft voor het levensrecht van het allerkleinste en meest kwetsbare.

De bundel is een coproductie van het Poëziecentrum met het Guido Gezellearchief van de Openbare Bibliotheek Brugge naar aanleiding van het eigentijdse belevingsplatform gezelle.be.

Bekijk enkele illustraties en klik op de luisterprent

Guido Gezelle; Lies Van Gasse
Gent : Poëziecentrum, 2021, 96 p.
Verschijningsdatum: 24-11-2021
ISBN 9789056551698
Verkrijgbaar in de boekhandel: €22

Screenshot boektrailer

Geniet van de boektrailer

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.