Vereende macht is heldenkracht

In het recentste nummer van Tijd-schrift (Histories vzw) kan je een uitgebreid artikel en interview lezen over het participatieproject rond Gezelles briefwisseling.

Tijdschrift

Vijf jaar geleden werd het startschot gegeven voor een digitale uitgave van de volledige briefwisseling van Guido Gezelle. Het Guido Gezellearchief van de Openbare Bibliotheek Brugge werkt hiervoor samen met het Guido Gezellegenootschap, het Instituut voor de Studie van de Letterkunde in de Nederlanden aan de Universiteit Antwerpen (ISNL), de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal en Letteren en een groep enthousiaste vrijwilligers.

In Tijd-schrift, het magazine van Histories vzw, komen het project en de wetenschappelijke resultaten ervan uitgebreid aan bod. Bovendien kan je op de website van Tijd-schrift een interview lezen met Stefaan Maes, een van de vele vrijwilligers - of citizen scientists - achter dit project.

>> lees het interview

>> meer over Tijd-schrift

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.