Triënnale in de Gezelletuin

Van 8 mei tot 24 oktober 2021 vormt Brugge opnieuw het decor voor Triënnale Brugge, een uniek kunstentraject waar dertien nationale en internationale kunstenaars en architecten hun installaties aan het grote publiek voorstellen. Eén van de locaties is de prachtige tuin van het Gezellehuis, met een interventie van Héctor Zamora.

TRI210503 12 LR e1620290978768

De sleutel van de interventie van Héctor Zamora is een grote Oostenrijkse den centraal in de ommuurde tuin van het Gezellehuis. Het industrieel steigerwerk dat de boom volledig omhult, herinnert aan de strategie die wurgbomen gebruiken om te groeien in tropische wouden. Zamora bewerkstelligt hier een botsing tussen de universele symboliek van de boom (natuur, leven,...) en de aanwezigheid van de steiger (vooruitgang van de mens,...) waarbij de keuze van de kleur RAL 3024 rood die clash accentueert. Het beklimmen van de steiger laat de bezoeker toe om op een andere manier in interactie te treden met de boom, met de natuur en uiteindelijk met zichzelf. Wie de klim voltooit, zal als nooit tevoren een ander perspectief krijgen op de boom en haar omgeving.

>> meer info en reserveren

Gezelle & ecologie: kijk alvast uit naar deze activiteiten van Musea Brugge en Openbare Bibliotheek Brugge

In de tuin van het Gezellehuis kan je op 15 juli luisteren naar klimaatdichters Daniël Billiet, Monique Bol, Frederik Lucien De Laere, Yanni Ratajczyk, Xavier Roelens en Steven Van Der Heyden. Onder de noemer 'Ik heb nen dreupel dauw gedronken' gaan ze op vraag van Musea Brugge in dialoog met Gezelles ecologische gedichten.

Gezelle & ecologie is ook het overkoepelende najaarsthema op Gezelle.be, met o.a. Mijmeringen van 8 hedendaagse dichters en het verhaal van de “Overschoone Mandel”. Op 26 november organiseert de bibliotheek een avondvullend programma met een debat rond Gezelle & ecologie, en de voorstelling van 'Vliegoefeningen', een graphic poem van Lies Van Gasse.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.