Guido Gezelle Gelezen

De laatste voorstelling van 'Guido Gezelle Gelezen' vindt plaats op zondag 26 mei in de spiegeltent aan de Kruisvest. Zouzou Ben Chikha, Evgenia Brendes en grande dame Chris Lomme lezen uit Gezelles werk.

20240504 Huis Van Teirlinck Guido Gezelle gelezen By Thierry Geenen0023 (c) Thierry Geenen

Guido Gezelle (Brugge, °1830-1899) overleed 125 jaar geleden. Gelegenheid om de onvergetelijke en vernieuwende poëzie van deze grootmeester te herontdekken via de stemmen van drie generaties acteurs. Want Gezelles poëzie is tijdloos, net als zijn inspiratiebronnen: natuur, ecologie, spiritualiteit, diversiteit. Kenner Geert Buelens maakt een selectie uit de poëzie, hij vertelt Guido Gezelles verhaal en duidt waarom we hem vandaag blijven lezen. Zouzou Ben Chikha, Evgenia Brendes en grande dame Chris Lomme lezen uit zijn werk.

Voor de samenstelling van dit unieke programma slaan de schrijvershuizen het Huis van Herman Teirlinck, het Streuvelshuis en het Gezellehuis de handen in elkaar.

>> meer info en tickets

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.