Gezellekring organiseert Gezelledag op 29 april

Op zaterdag 29 april organiseert de Gezellekring een Gezelledag. Schrijf nu in en maak kennis met het Lijsternest en de streek rond het pittoreske dorp Ingooigem

Lijsternest2

Programma en inschrijven

Op deze Gezelledag verkennen we het Lijsternest en de streek rond het pittoreske dorp Ingooigem. In het gezellige kader van restaurant ’t Smeske zal classicus, vertaler, dichter én Gezelliaan Patrick Lateur een lezing geven over de relatie tussen Stijn Streuvels en zijn oom Guido Gezelle.

Na het middagmaal trekken we naar Het Lijsternest, het mooie, authentiek bewaarde woonhuis van schrijver Stijn Streuvels, waar gidsen ons zullen rondleiden en laten kennismaken met oeuvre en leven van de schrijver.

Als afsluiter trakteert de Guido Gezellekring u op een drankje in een naburige herberg en kan er gezellig nagepraat worden.

Deze Gezelledag is een organisatie van de Guido Gezellekring vzw.

Locaties:

Restaurant ''t Smeske' (lezing en lunch in de voormiddag), het Lijsternest (museum Stijn Streuvels) en herberg ‘In d’Halve Maan’. We nodigen iedereen (leden en niet-leden) van harte uit om samen Gezelle en Streuvels te (her)ontdekken.

Programma:

  • 10:00u: Welkomstkoffie of thee in restaurant/brasserie ’t Smeske, Okkerdries 2 , 8573 Tiegem
  • 10:30u: Welkomstwoord door de voorzitter
  • 10:45u: Lezing door Patrick Lateur: ‘Gezelle en Streuvels of hoe een neef zijn oom ervaart’
  • 12:00u: Lunch in 't Smeske': soep, vispannetje of vol-au- vent (deel uw keuze vooraf mee bij inschrijving) en koffie. (exclusief drank)
  • 14:00u: Geleid bezoek aan het Lijsternest en omgeving o.l.v. Stefaan Maes en Bea Vandenbrouck
  • 16:00u: Traktatie en gezellige babbel in de herberg 'In D'Halve Maan', Ingooigemplaats 44, 8570 Ingooigem

* Het restaurant bevindt zich aan de rechterkant van de weg van Ingooigem naar Tiegem op 2 km van het Lijsternest,' D'halve Maan' op een 800 m

Inschrijven voor 26 april door overschrijving van €35 (leden) en €40 (niet-leden) op BE14 7340 4648 9883 van de GGKvzw met vermelding van naam en keuzemenu. (vispannetje of vol-au-vent)

In de inschrijvingsprijs is het toegangsticket voor Het Lijsternest inbegrepen.

Parkeergelegenheid in de buurt van het restaurant en aan het Lijsternest. Ingooigem is bereikbaar via trein en bus vanuit Kortrijk.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.