Gezelle.be in 'Koorts', het erfgoedmagazine van KADOC

De Brugse bibliotheek ziet de gecombineerde functie van openbare bibliotheek én erfgoedbibliotheek als een unieke kans om diverse doelgroepen te verbinden. In 'Koorts', het erfgoedmagazine van KADOC, licht Els Depuydt toe waarom Gezelle.be hier een uitstekend voorbeeld van is. De website is een eigentijds digitaal belevingsplatform waar wetenschappers, leerkrachten en het ruime publiek elkaar vinden.

“De bibliotheek ziet het als haar taak om niet enkel de documenten goed te bewaren en ter beschikking te stellen, maar ook om de kennis van en waardering voor Gezelle en zijn werk te stimuleren. Bovendien wil ze de mensen actiever betrekken bij de publiekswerking en de ontsluiting van het archief. Studenten, vrijwilligers en het grote publiek worden actief ingezet bij de projecten, dit steeds onder de begeleiding van professionelen en wetenschappers (citizen science). De uitdaging bestaat er dan in om met een open blik dit historische erfgoed te verbinden met de hedendaagse samenleving zonder in te boeten aan kwaliteit.”
Els Depuydt
Sask

>> Lees hier het volledige artikel "Naar een Gezelle van deze eeuw"

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.