23 november 2024 van 11:00 tot 13:00
De Bremstruik   Arme Klarenstraat 36, 8800 Roeselare

Eigentijdse schrijvers in dialoog met Gezelle

EIGENTIJDSE SCHRIJVERS IN DIALOOG MET GEZELLE Leen Huet, Herman Leenders, Luuk Gruwez, Paul Demets

In het Guido Gezelle Archief van de Openbare Bibliotheek Brugge bevinden zich duizenden brieven in het Nederlands, Frans of Engels tussen Gezelle en zijn vrienden, kennissen en missionarissen wereldwijd.

De brieven worden systematisch gedigitaliseerd op Gezelle.be. Het project ‘Vrouwen van papier’ brengt eindelijk ook de vrouwelijke briefschrijfsters in beeld. De correspondentie geeft een intieme inkijk in de ideeën, verlangens, emoties en zorgen van mensen uit alle lagen van de samenleving in de tweede helft van de 19de eeuw.

Vandaag schrijven Leen Huet, Herman Leenders, Luuk Gruwez en Paul Demets opnieuw brieven naar Guido Gezelle. Zijn spirituele en ‘ecologische’ zoektocht verwoord in een klank- en kleurrijk taalspel, blijft de hedendaagse schrijvers, 125 jaar na de dood van de dichter, inspireren en uitdagen.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.