Amarant organiseert lessenreeks over Guido Gezelle

Van 13 tot 27 september organiseert Amarant een driedelige lessenreeks over Guido Gezelle, met begeleiders Catherine Joostens en Ana Van Liedekerke.

Guido Gezelleplein3b

GEZELLE LEEFT!

Poëzie van de Brugse meesterdichter

Wat is de actualiteitswaarde van Guido Gezelle? Gezelle wordt in onze tijd wel eens weggezet als een ietwat stoffig negentiende-eeuws dichter. We kunnen hier en daar nog een versregel debiteren, maar zijn poëzie wordt nog weinig écht gelezen en in de literatuurlessen op school komt de ooit zo gevierde taalkunstenaar nauwelijks aan bod. Je hoeft echter niet per se West-Vlaams te zijn of geboren in de 19de eeuw om van zijn poëzie te genieten.

In een driedelige lessenreeks bekijken we de grote kracht van de Brugse meesterdichter van dichtbij.

>> meer info en inschrijven

Catherine Joostens is al jarenlang gefascineerd door Gezelle. Ze organiseerde recent nog het concert ´Gezelle getoondicht´ in samenwerking met Myrddin de Cauter.

Haar dochter Ana Van Liedekerke werkt aan de KU Leuven als doctorandus over de autonomie van het woord. Ze probeert als filosoof en letterkundige de diepgang en schoonheid van Gezelles gedichten te doorgronden. Samen brengen ze Gezelle voor jou weer tot leven!

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.