Waarde Meester cover

Waarde Meester, Beste Guido. Brieven aan Guido Gezelle
Brugge : Guido Gezellegenootschap, 2022

Guido Gezelle heeft duizenden brieven geschreven en ontvangen – van familie, vrienden, geestelijken, taalkundigen en van mensen met een verzoek. Het Guido Gezellegenootschap en redacteur Patrick Lateur nodigde twaalf auteurs uit Gezelle een brief te schrijven met als uitgangspunt een van zijn brieven of gedichten. Hoe ver of hoe dicht staan zij bij de dichter? Is hij een verre kennis of een verwante ziel?

Te verkrijgen bij Inge Geysen: Inge.Geysen@brugge.be
€ 15, verzendingskosten niet inbegrepen

Twaalf dichteressen

Rijmsnoer. Twaalf dichteressen om en om Gezelle
Brugge : Guido Gezellegenootschap, 2017

Hoe kijken Vlaamse dichteressen 120 jaar later naar Guido Gezelles verzen? Dichter en vertaler Patrick Lateur nodigde twaalf van hen uit een gedicht te kiezen uit Gezelles beroemde bundel Rijmsnoer om en om het jaar (1897). Jong talent en gevestigde waarden draaiden om en om Gezelles verzen heen en schreven hun visie neer, in een zelfgekozen vorm.
Te verkrijgen bij Inge Geysen: Inge.Geysen@brugge.be
€ 15, verzendingskosten niet inbegrepen

GGA040903 20

Gezelliana

Kroniek van de Gezellestudie, opgericht in 1989 na fusie van Gezellekroniek en Gezelliana, was een uitgave van de Universiteit Antwerpen, werd verzorgd door het Centrum voor Gezellestudie, afdeling van ISLN, i.s.m. het Guido Gezellegenootschap en kende 25 jaargangen.

Gezellekroniek

Guido Gezellekroniek

Bijdragen en Mededelingen van het Guido Gezellegenootschap, kende 18 edities in de tijdspanne van 1963 tot 1986 en werd uitgegeven en gefinancierd door Albert Pelckmans.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.