DSF1643

Allemaal beestjes insectengedichten van Gezelle (2e graad ASO)

Samen met de leerkrachtenopleidingen van Vives en Howest, het Poëziecentrum en de hedendaagse dichteres Lies Van Gasse gingen we op zoek naar originele invalshoeken en werkvormen om Guido Gezelle aan te brengen in het secundair onderwijs. Na drie workshops gingen studenten Nederlands 3de jaar Vives en 2de jaar Howest onder begeleiding van hun docenten aan het werk met de insectengedichten van Gezelle.

Guido Gezelle
Lees meer
Guido Gezelle
DSF1646
Workshop 1

Studenten maken kennis met erfgoedstukken

De studenten brachten een bezoek aan het Guido Gezellearchief en maakten er kennis met enkele bijzondere stukken. Ze lieten zich inspireren door historische boeken, poëziehandschriften, brieven, taalkundige verzamelingen en andere objecten uit het Gezellearchief. De studenten analyseerden hoe de erfgoedstukken een meerwaarde kunnen bieden en geïntegreerd kunnen worden in hun lesmateriaal.

DSF1776
Workshop 2

Gezelle inspiratiebron voor andere dichters

De studenten kregen in het Poëziecentrum een overzicht van de ruimere literaire context via een infosessie ter plaatse. Zo ontdekten ze hoe Gezelle andere dichters geïnspireerd heeft en nog steeds inspireert.

Guido Gezelle
Lies Van Gasse 2bij
Workshop 3

Inspiratie voor een educatieve praktijk

De Openbare Bibliotheek Brugge bracht de studenten in contact met een hedendaagse dichteres en kunstenares, Lies Van Gasse. In een workshop belichtte zij Gezelle vanuit de praktijk. Ze toonde wat je concreet kunt doen met de beelden, kleuren, muzikaliteit en de inhoud van de Gezellegedichten. Ze focuste op de connectie met hedendaagse dichters en originele werkmethodes. Haar eigen creatieve projecten met erfgoed (Hadewijch, Hauser, enz.) kwamen ook aan bod.

Guido Gezelle
Poe Lies van Gasse

Voorbeeld van hoe Lies Van Gasse aan het werk ging met een gedicht van Edgar Allan Poe.

muziek van Electric Sheep (Michaël Brijs en Han Swolfs)

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.