Grace Sherrington

Preston ca. 1838 - ?

Grace Sherrington werd geboren in Preston rond 1838, als dochter van John Sherrington (Preston 1805 – Kortrijk 1883) en Grace Johnson (Preston 1810 – Blankenberge 1877). Haar vader, geboren uit een oude katholieke familie, was zaakvoerder geweest van een katoenspinnerij in Preston en had na bankroet werk gevonden in een Engelse handelsfirma van linnen in Rotterdam en daarna in Kortrijk. Hij was in 1852 met zijn groot gezin (vijf dochters en drie zonen) van Rotterdam naar Brussel verhuisd en had zich nadien in Kortrijk gevestigd. Grace, de tweede dochter, was net als haar oudere zuster Helen, muzikaal erg begaafd en net als zij leerlinge aan het Brussels conservatorium. Zij traden vaak samen op, eerst in Nederland en België, daarna ook in Engeland. Zij publiceerde regelmatig muziekstukken en was ook zanglerares. Zij zou in 1892 te Sao Paulo getrouwd zijn met graaf Ranieri Agostini Fantini Venerosi della Seta (?). Ze overleed na 1907.

Online editie van de brieven

Hier kan je de digitale beelden van de brieven vinden samen met de volledige doorzoekbare tekst. De brieven zijn verrijkt met biografische en contextuele informatie

Lees het naamkaartje van Grace Sherrington
GGA 6336r

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.